A nap mikor Nyuszi elment

A nap mikor Nyuszi elment
Nyuszi nem volt ott. Mackó ezt azután konstatálta, hogy felébredt - ami egyébként nagy szó, tudniillik, a kanapé nagyon kényelmes, úgyhogy a medve többnyire aludt.

Ma is úgy történt, ahogy általában. Először két nagyot ásított, aztán a másik oldalára fordult, végül pedig - miután realizálta, hogy nincs mit tenni - kinyitotta a szemét. Ekkor vette észre, hogy Nyuszi eltűnt.

A párnája üres volt.

Mackó nagyon meglepődött. Eddig minden alkalommal ugyanúgy történt: kinyitotta a szemét, meglátta Nyuszit és elmosolyodott. Most viszont nem volt ott. A párna ott volt a kanapén, a párnán a zöld fák is ott feküdtek a megszokott helyükön, de Nyuszi sehol.

Ez fura - gondolta Mackó -, hova lett a Nyúl? És egyáltalán hogyan tűnhetett el? Ha nem lenne ott a párna, az még csak-csak érthető volna. (Ugyebár biztos elvitték, vagy ilyesmi - vezette le magában a medve.) De a párna a helyén, csak Nyuszi hiányzik.

Hova mehetett és hogyan mászott le a párnáról? - töprengett Mackó, miközben egyre jobban zavarta az ablakon beáramló friss levegő és a nap sugarai, amiknek pont az Ő párnájára kellett vetődni.

You may also like